balkanex logo
Baner

BALKANEX.INFO - ARHIVA

2012

JAN FEB MART APR MAJ JUN
JUL AVG SEP OKT NOV DEC


ARHIVA 2011 VESTI

ARHIVA 2011 ZANIMLJIVOSTI

 

Igra gušenja popularna u Americi

 

Igra gušenja popularna u Americi
(24.01.2012.)

Istraživanje sprovedeno u američkoj državi Teksas je pokazalo da je svaki sedmi student barem jednom probao igru zvanu The Choking Game tj. igru gušenja.

igra gušenjaPotencijalno smrtonosna igra temelji se na davljenju tj. prekidu krvotoka prema mozgu. Medicinske stručnjake zaprepašćuje da je nešto tako bizarno i opasno postalo popularno među studentima, koji krivo smatraju da prave opasnosti nema.

Osim pod nazivom igra gušenja, ova morbidna aktivnost je poznata i kao Fainting Game, Pass Out i Space Monkey. Igraju je individualno ili u grupama, tako da dave sami sebe ili jedan drugoga, stavljajući plastičnu vrećicu na glavu, vežući uže oko vrata ili hiperventilirajući - a samo da bi doživeli par sekundi terora i euforije.

Naučnici iz "The Crime Victims Institute" na Sem Hjuston Stejt Univerziteta ispitali su 837 studenata na Univerzitetu Teksas. Na svoje zaprepašćenje, otkrili su da je igra gušenja popularnija nego bi se to moglo očekivati:

• 16 posto studenta reklo je da je igralo igru, a tri četvrtine više nego jednom
• U proseku su je prvi put igrali sa 14 godina
• Mladići su je češće igrali nego devojke
• 90 posto studenata za igru je saznalo od prijatelja i većina ju je prvi put igrala u grupi

Ali zašto bi to uopšte neko želeo da igra i tako reskirao život? Glavni razlog je radoznalost. Osim toga, većina ne shvata da rizikuje život ponašajući se tako iracionalno. 

(VestiOnline)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.