balkanex logo
Baner

BALKANEX.INFO - ARHIVA

2012

JAN FEB MART APR MAJ JUN
JUL AVG SEP OKT NOV DEC


ARHIVA 2011 VESTI

ARHIVA 2011 ZANIMLJIVOSTI

 

Najbolje puškice za prepisivanje

 

Najbolje puškice za prepisivanje
(06.02.2012.)

URAL - Izložba puškica u uralskom gradu Jekaterinburgu postavlja rekorde posećenosti. Studenti i školarci dolaze sa praktičnim ciljem, da razmene iskustva i saznaju nove načine prepisivanja. 

Predavači uče kako da se uspešno bore sa prepisivanjem, ali i da budu u toku poslednjih izuma učenika. 

puskiceNa izložbi otvorenoj u jednom od tržnih centara Jekaterinburga je predstavljeno više od 50 načina za prepisivanje. Svi eksponati rade: student i učenici su ih uspešno koristili za vreme ispita. "Babuške" sa licima ruskih političara takođe imaju veze sa puškicama, rekao je za "Glas Rusije" jedan od organizatora izložbe Ivan Kolotovkin:

"Jednom su učenici škole poklonili pedagogu "babušku". Taj učitelj je uvek pretresao učenike pre ispita i tražio puškice. Učenici su se dosetili sledećeg pametnog načina prepisivanja: sakrili su puškice u "babušku". Došli su na ispit i seli u prve klupe. Dok je učitelj proveravao džepove drugih učenika, izvadili su puškice iz "babuške"".

Sveopšti interes izaziva nevidljiva puškica: naštampani na papiru sitnim slovima tekst se pomoću vode prenosi na providni selotejp. Predstavnice lepšeg pola imaju svoje recepte prepisivanja, nastavlja Ivan Kolotovkin:

"Devojke kriju puškice pod veštačke nokte. Ne samo da ih tako donose na ispit, nego mogu slobodno da se koriste. Mala puškica se lepi ispod nokta, i kad treba, izvadi se neprimetno."

Još jedan izum – helikopter na daljinsko upravljanje natovaren puškicama. Kada predavač izlazi iz učionice, helikopter prenosi puškice svim učenicima kojima su potrebne. Po rečima Ivana Kolotovkina, novi načini prepisivanja se stalno pojavljuju. Danas se potrebna informacija prenosi u mobilnom telefonu, ali popularne su i tradicionalne puškice – napisane rukom, savijene kao harmonike. Na izložbi je predstavljena slična puškica iz 60-ih godina.

Puškice nisu čisto ruski izum. Na izložbi održanoj u frankfurtskom Muzeju komunikacija je bilo predstavljeno oko hiljadu puškica iz raznih zemalja, koje su napravili učenici za poslednjih 100 godina. Među neobičnim eksponatima je bila, na primer, etiketa od flaše "Fante". Tu čudo puškicu je izmislio nemački učenik koji se interesovao za hemiju. Dovoljno je bilo da prospe kap pića na etiketu da bi se pojavile ključne reči neophodne da se položi ispit. Kako je govorio organizator izložbe Matijas Reš, oko 20% učenika Nemačke koristi puškice, a biva na tome uhvaćen svaki peti.

Treba reći da puškice ne koriste samo učenici, već ljudi različitih uzrasta i profesija. Jedan zanimljiv slučaj se dogodio 2006.godine na svetskom fudbalskom prvenstvu. Milioni TV gledalaca po celom svetu su su mogli da vide kako je golman Nemačke Jens Leman čitao puškicu u četvrtfinalnoj utakmici protiv Argentine. Pre šuta Argentinaca Leman je iz desne rukavice vadio papirić, čitao ga i vraćao nazad. Kako se kasnije saznalo na puškici je bila trenerska analiza toga u koje delove gola Argentinci najčešće pucaju penale.  

(SEEbiz)

 


Neke vesti i zanimljivosti sa našeg portala:

JOŠ VESTI...
ZANIMLJIVOSTI...

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

TEST

Testirajte svoje znanje iz oblasti ekonomije i menadžmenta, takmičite se sa kolegama iz regije.

test startPogledajte našu RANG LISTU.

 

PROČITAJTE

Arhiva najvažnijih događanja sa fakulteta naših zemalja i novosti sa Balkana kao i zanimljivosti.
POGLEDAJ.

FORUM

Balkanex Forum posvećen je prvenstveno studentima i osmišljen je tako da teme i postovi foruma, kao i ostali sadržaj pomognu povezivanju budućih mladih menedžera i ekonomista sa prostora Ex-Yu. Download okačenih radova drugih studenata foruma, pronalaženje pravih informacija, olakšavanje studiranja na razne načine, globalne teme i druge postove možete naći na našem forumu.